Kompetansesenteret tilbyr ulike verktøy og tjenester for både brukere, pårørende og HO-tjenesten i kommunen, og skal bidra til en vellykket implementering og bruk av velferdsteknologiske løsninger. Nedenfor finner du en oversikt over noen av de tjenestene Kompetansesenteret kan bidra med.
Har du spørsmål til oss, eller ønsker å vite mer om våre tjenester, send gjerne en e-post til responsskolen@responssenteret.no
Responsskolen er en kompetanseplattform som inneholder e-læringskurs, brukerveiledninger, videoer, prosedyrer, maler for ansatte, samt en rapportmodul for ledere bak en påloggingsside. I tillegg inneholder Responsskolen en ressursside for brukere og pårørende med brukerveiledninger og videoer. Det er også utarbeidet en egen nettside for kurs, konferanser og samlinger som Responssenteret arrangerer.
(Trykk på de ulike tjenestene nedenfor for en detaljert beskrivelse av hva Kompetansesenteret kan hjelpe kommunene med)
For å lykkes med å utarbeide et godt tjenesteforløp, anbefales først å definere hele tjenestereisen. En tjenestereise er en steg-for-steg beskrivelse og visualisering av prosessen sett fra brukerens perspektiv.
Ønsker dere å forbedre en eksisterende tjeneste, eller lage en helt ny, bør dere starte med å kartlegge hvordan tjenestene som berøres utføres i dag. Ved å systematisk dokumentere tjenesten, vil dere kunne avdekke problemområder, muligheter, overlapp i ansvarsområder med mer.
Gode verktøy for kartlegging av tjenestereise er utarbeidet av Responssenteret i samarbeid med KS og Helsedirektoratet. Disse praktiske verktøyene kan du bli kjent med ved å ta kontakt med Kompetansesenteret ved å sende en e-post til responsskolen@responssenteret.no
Gevinstrealisering er aktiviteter som gjennomføres for å sikre at prosjektet oppnår ønskede mål, og dokumenterer oppnåelsen av disse. Verktøy for gevinstarbeid i Responsskolen kan brukes metodisk for å kartlegge, planlegge og følge opp gevinster dere oppnår på deres arbeidsplass.
Kompetansesenteret kan bidra med prosessveiledning ved utarbeidelse av gevinstrealiseringsplan, gevinstanalyse og gevinstoppfølging. Vi har derfor utarbeidet enkle verktøy for gevinstoppfølging.
ROS-analyse står for Risiko- og Sårbarhetsanalyse. Hensikten med en risikoanalyse er å identifisere trusler for derved å kunne sette inn forebyggende tiltak og nødvendig beredskap.
Kompetansesenteret kan veilede ved utarbeidelse av ROS-analyser innenfor velferdsteknologi.
Statistikk som genereres fra responssenterløsningen med variabler som; antall alarmer pr. distrikt/kommune, antall avklarte/håndterte alarmer pr. distrikt/kommune, antall alarmer videreformidlet til tjenesten, samt andel falske alarmer.
Kompetansesenteret hjelper også til med å systematisere data som kommer inn fra kommunene.
I samarbeid med fagpersoner i kommunene og leverandører utvikles innhold til aktuelle e-læringskurs. Har din arbeidsplass ønsker om e-læringskurs eller brukerveiledninger er det bare å ta kontakt, så hjelper vi dere.
Etterhvert som teknologi blir tatt i bruk legges det ut nye e-læringskurs, brukerveiledninger og filmer i Responsskolen.
Kompetansesenteret bistår med klasseromsundervisning innenfor implementeringsverktøy og ved anskaffelse av ny teknologi i kommunene. Vi kan også tilby undervisningsverktøy for tjenesteutøvere som skal gi opplæring til brukere og pårørende.
Vi tilbyr prosjektledelse ved:
Aktuelle utfordringer:
Har du tilbakemeldinger til oss, eller ønsker å vite mer om velferdsteknologi og våre tjenester? Vi er alltid i nærheten.
(+47) 322 86 000
© Responssenteret - Kongsbergregionen | Personvern